H&M u prvom polugodištu u Hrvatskoj ostvario prihod od 221 milijun kuna

Bez autora
Jun 20 2012

Švedski modni lanac Hennes&Mauritz (H&M) u prvom polugodištu zaključno do 31. svibnja u Hrvatskoj je ostvario prihod veći od 221 milijun kuna u deset trgovina. Pritom je samo u drugom tromjesečju imao 138,3 milijuna kuna prihoda. Kompanija je od početka godine u Hrvatskoj otvorila četiri nove trgovine. Ti se podaci mogu iščitati iz rezultata H&M grupe za prvih šest mjeseci za razdoblje od 1. prosinca 2011. zaključno do 31. svibnja ove godine. H&M je imao rast dobiti od gotovo 23 posto zahvaljujući dobroj prodaji proljetnih kolekcija i stabilnijim cijenama pamuka. U razdoblju od ožujka do svibnja švedska je tvrtka ostvarila neto dobit od 5,22 milijarde švedskih kruna (745 milijuna dolara) nakon 618 milijuna dolara koliko je iznosila u istom tromjesečju prošle godine. Prihodi su se popeli na gotovo 37 milijardi kruna (5,3 milijarde dolara) u odnosu na 4,6 milijardi dolara u istom lanjskom tromjesečju zahvaljujući snažnoj prodaji proljetnih kolekcija.

H&M u prvom polugodištu u Hrvatskoj ostvario prihod od 221 milijun kunaŠvedski modni lanac Hennes&Mauritz (H&M) u prvom polugodištu zaključno do 31. svibnja u Hrvatskoj je ostvario prihod veći od 221 milijun kuna u deset trgovina. Pritom je samo u drugom tromjesečju imao 138,3 milijuna kuna prihoda.

Kompanija je od početka godine u Hrvatskoj otvorila četiri nove trgovine. Ti se podaci mogu iščitati iz rezultata H&M grupe za prvih šest mjeseci za razdoblje od 1. prosinca 2011. zaključno do 31. svibnja ove godine. Istodobno u izvješću o rezultatima poslovanja za drugo tromjesečje, objavljenima u srijedu na razini grupe, stoji da je H&M imao rast dobiti od gotovo 23 posto zahvaljujući dobroj prodaji proljetnih kolekcija i stabilnijim cijenama pamuka.

U razdoblju od ožujka do svibnja švedska je tvrtka ostvarila neto dobit od 5,22 milijarde švedskih kruna (745 milijuna dolara) nakon 618 milijuna dolara koliko je iznosila u istom tromjesečju prošle godine. Prihodi su se popeli na gotovo 37 milijardi kruna (5,3 milijarde dolara) u odnosu na 4,6 milijardi dolara u istom lanjskom tromjesečju zahvaljujući snažnoj prodaji proljetnih kolekcija. Visoka cijena pamuka, koja je smanjila dobit u prethodnom tromjesečju, stabilizirala se u drugom tromjesečju, što je kompaniji pomoglo da zadrži bruto maržu na razini prošle godine kada je iznosila 61,7 posto.

“Naši su kupci dobro reagirali na proljetne kolekcije, što se vidi u povećanju našega tržišnog udjela u maloprodaji odjeće iako su prilike na tom tržištu i dalje izazovne”, tvrdi predsjednik Uprave Karl-Johan Persson. Napominje da će tvrtka ustrajati u planovima da do kraja godine otvori 275 novih trgovina, a poslovanje proširi na pet novih tržišta, u Bugarskoj, Meksiku, Letoniji, Maleziji i Tajlandu. Za drugo polugodište modni lanac najavljuje pokretanje prodaje preko interneta u SAD-u. U sljedećoj bi godini trebao pokrenuti novi lanac trgovina “& Other Stories”, u kojima će prodavati skuplju i kvalitetniju odjeću.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik